Начало За нас Клиенти Партньори Архив новини Контакт
 


НОВО: Програма „Активни услуги на пазара на труда” - 3 част


Срок: 16 юли до 27 август 2007 г.

Агенцията по заетостта стартира процедура за набиране и оценяване на предложения в рамките на третия цикъл от Програмата „Активни услуги на пазара на труда”. Третият цикъл на програмата “Активни услуги на пазара на труда” е насочен към стимулиране развитието на предприемачеството в райони с трайна безработица (над средната за страната), в които поради слабо развитие на бизнеса липсва търсене на работна ръка. Над 4 млн. и 600 хил. лв. са предвидени за подпомагане на предприемачеството в рамките на този цикъл. В периода от бюрата по труда във всички областни градове ще приемат оферти за предоставяне на активни услуги в подкрепа на предприемачеството и по точно:

„Подпомагане на малък бизнес” (ПМБ) - Услугите са насочени към трайно безработни лица; лица, застрашени от безработица; рискови групи и други с ограничен достъп до услугите на пазара на труда и от групи бенефициенти от бедни и изостанали райони. Размерът на финансиране по този компонент е до 25 000 евро. - „Инкубатор” за малък бизнес в две разновидности:

  • „Виртуален бизнес инкубатор” (ВБИ) Услугата „Виртуален бизнес инкубатор” (ВБИ) се предоставя на:

           - регистрирани в бюрата по труда безработни и/или лица с предизвестие за освобождаване от работа, с готовност да започнат самостоятелен бизнес до 3 месеца от началото на ползване на услугата;

              - микро/малки предприятия, започнали самостоятелен бизнес в последните 24 месеца, които ще разкрият нови работни места.

               Размерът на финансиране е до 25 000 евро.

  • „Бизнес инкубатор под наем” (БИН) - Услугата „Бизнес инкубатор под наем” (БИН) се предоставя на микро/малки предприятия, регистрирани през последните 24 месеца, които ще разкрият нови работни места. Размерът на финансиране е до 50 000 евро.

Задайте вашите въпроси
 
В тази форма можете да отправите запитване за интересуващ Ви продукт и да получите информация и актуална ценова оферта на посочен e-mail или факс.
Продукт:
Допълнителна информация:
Име:
E-mail:
Тел./факс:
Моля въведете кода:
 
Copyright © 2002-2013 TESS Partners Ltd. Всички права запазени.